HET NIEUWS UIT DE KEMPEN

Het nieuws uit Halen, Heusden-Zolder, Herk-de-Stad en Lummen.


42 boetes uitgeschreven tijdens controles

HEUSDEN-ZOLDER – Bij gerichte controles op het dragen van de gordel en het handenvrij bellen tijdens het autorijden werden in Heusden-Zolder tijdens de tweede helft van oktober 42 boetes van 174 euro uitgeschreven. Zestien chauffeurs droegen de gordel niet, tweeëntwintig waren aan het bellen tijdens het rijden en vier hadden hun kindje niet vastgesjord in een kinderzitje. (InLimburg.nu – 1 november 2017)

Halen verkoopt allerhande tweedehands

HALEN – Op vrijdag 10 november kan er van 8 tot 16 uur een kijkje worden genomen naar de zaken die het stadsbestuur van Halen te koop aanbiedt. Dat kan op de technische dienst. Halen verkoopt, onder meer, een autobus, een personenwagen, een aantal bedrijfsvoertuigen en technische toestellen. Er kan tot 30 november op de zaken worden geboden bij het college van burgemeester en schepenen van de stad. Meer info op 0496-23.57.76. (InLimburg.nu – 31 oktober 2017)

Dieven dringen door omheining binnen

LUMMEN – Inbrekers maakten donderdag een gat in de omheining van een site langs de Schurfertstraat in Lummen. Ze klommen langs dat gat binnen en stalen allerhande werkmateriaal. (InLimburg.nu – 27 oktober 2017)

Op de vlucht zonder buit

LUMMEN - Afgelopen weekend werd er ingebroken in een woning in de Waterstraat in Lummen. De daders forceerden een raam om binnen te raken. Wellicht werden ze verrast door de bewoners of passanten en sloegen zonder buit op de vlucht. (InLimburg.nu – 23 oktober 2017)

Peuter zwaar verbrand in bad

HERK-DE-STAD, NIEUWERKERKEN, HASSELT – Op Allerzielen oordeelt de strafrechter in Hasselt over het lot van een 28-jarige vrouw uit Nieuwerkerken. Die staat terecht op verdenking van het toebrengen van brandwonden aan haar stiefzoon van 3,5 jaar. De vrouw stopte het kind op 20 juni 2014 in het bad van haar toenmalige woning in Herk-de-Stad en ging kleertjes halen. Water van 61 graden zorgde voor brandwonden op 65 procent van het lichaam van het kind. De ouders reden met het kind naar de dokter en het universitair ziekenhuis van Leuven. Het kindje werd een maand in kunstmatige coma gehouden en liep problemen aan het gehoor op. De openbare aanklager vermoedt onvoorzichtigheid en vraagt opschorting van straf, een soort vaderlijke vermaning. (InLimburg.nu – 5 oktober 2017)

Douane onderschept tweehonderd patrijzen

MAASMECHELEN, HEUSDEN-ZOLDER – Bij een controleactie langs de E314 in Maasmechelen hebben douaniers een transport onderschept van tweehonderd patrijzen. De dieren werden illegaal uit Nederland ingevoerd, wellicht bedoeld om ze vrij te laten voor de jacht. Volgens Rudy Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder werden er niet bij toeval 200 patrijzen gevonden, daar dit aantal vogels het maximum is dat zonder erkenning als pluimveekweker mag worden gehouden. Mogelijk krijgen de hoenderen in een natuurgebied de vrijheid. (InLimburg.nu – 20 september 2017)

Tiental everzwijnen zorgt voor ravage

HEUSDEN-ZOLDER, HOUTHALEN-HELCHTEREN – De begraafplaats Berkenbos in Heusden-Zolder werd in de nacht van zaterdag op zondag zwaar beschadigd door een kudde everzwijnen. Daags daarop kon een passant een tiental everzwijnen filmen op de industriezone. Een week terug waren everzwijnen aan het wroeten in achtertuinen in Heusden-Zolder en Helchteren. (InLimburg.nu – 17 september 2017)

Inwoners welkom bij de Klapbus

HALEN – Eerstdaags komt de Klapbus langs op diverse plaatsen in Halen alsook in de deelgemeenten. Rond de bus zullen tafeltjes en stoelen worden geplaatst, waar inwoners kunnen neerstrijken voor een gratis kom soep, waar ze even kunnen bijpraten, maar waar ze eveneens terecht kunnen voor het afhandelen van hun administratie, waar de identiteitskaart kan worden ingelezen om officiële documenten af te drukken, waar de bloeddruk kan worden gemeten, boeken kunnen worden ontleend, noem maar op. De bus is een verlengstuk van het lokaal dienstencentrum De Klapstoel. De bus richt zich echter vooral op senioren, nieuwe inwoners en werklozen. (InLimburg.nu – 7 september 2017)

Twee gewonden bij aanrijding

HOUTHALEN-HELCHTEREN, HEUSDEN-ZOLDER – Om 10.15 uur maandag kwamen twee personenwagens met elkaar in aanrijding langs de N715 Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De 48-jarige Hasan A. uit Houthalen-Helchteren en een 3-jarig meisje uit Heusden-Zolder, die bij hem in de wagen zat, raakten gewond en werden naar het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder gebracht. (InLimburg.nu – 5 september 2017)

Kortsluiting zorgt voor brand

ZOLDER – Op Inakker in Zolder zorgde een kortsluiting maandagnamiddag omstreeks 14.15 uur voor een brand in een elektriciteitskast. Dat zorgde voor heel wat rook. De stroomverdeler en brandweer konden het probleem snel oplossen. Het gebouw werd verlucht. (InLimburg.nu – 5 september 2017)

Deel van dak villa ingestort

LUMMEN – Even na 6 uur vrijdagmorgen heeft het fel gebrand in een leegstaande villa langs de N725 Thiewinkelstraat in Thiewinkel bij Lummen. Volgens de eerste vaststellingen was dat het gevolg van een kortsluiting in de leegstaande woning, die te koop staat. Toen de brandweerkorpsen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg toekwamen sloegen de vlammen al uit het dak van de woning. Dat dak stortte deels in. De schade is groot, maar niemand raakte gewond. (InLimburg.nu – 2 september 2017)

- Het weer aangeboden door Drukkerij Jansen -

KLIK HIER NAAR DRUKKERIJ JANSEN