HET NIEUWS UIT DE KEMPEN

Het nieuws uit Hamont-Achel, Lommel, Neerpelt en Overpelt.


Imelda beklimt 5.895 meter hoge Kilimanjaro voor oorlogskinderen

LOMMEL - In januari wil Imelda van der Heijden uit Lommel stunten. Ze wil de top van de hoogste berg van Afrika bereiken: de 5.895 meter hoge Kilimanjaro. Met die prestatie wil de Limburgse zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen. Imelda financiert haar reis zelf en vist via sponsors geld samen voor de projecten van War Child. Haar expeditie duurt zeven dagen en wordt begeleid door een Nederlandstalige expeditieleider, lokale dragers en gidsen. Negentig procent van haar sponsorgeld gaat meteen naar War Child, dat psychosociale hulp, onderwijs en bescherming biedt aan oorlogskinderen. Wie Imelda wil steunen kan dat via de webpagina https://www.warchild.nl/doneer-aktie/8135. (InLimburg.nu – 20 november 2017 – foto War Child)

3D-printer schiet in brand

LOMMEL – Vrijdag brak er band uit in een woning in de Kanaalstraat in Lommel. Het vuur ontstond door kostsluiting in een 3D-printer, die bovenop een wasmachine stond. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Het huis liep rookschade op. De minderjarige zoon van het gezin – de jongen was alleen thuis toen het vuur uitbrak – leed wat rookintoxicatie. (InLimburg.nu – 3 november 2017)

17-jarige fietsster gewond bij aanrijding

LOMMEL – De 17-jarige fietsster Hanne G. uit Lommel raakte donderdagnamiddag omstreeks 16.15 uur gewond bij een ongeval in de Aangelagstraat in Lommel. Het meisje kwam in aanrijding met een wagen. Ze werd gewond weggebracht naar het ziekenhuis. (InLimburg.nu – 2 november 2017)

Keuken uitgebrand langs Stadswaag

HAMONT-ACHEL – Het heeft fel gebrand in een appartement op de tweede verdieping van een residentie langs de Stadswaag in Hamont-Achel. Het vuur ontstond in de keuken, die onbruikbaar werd. De vlammen sloegen door het raam, maar de brandweer kon het vuur snel blussen. De rest van de woonst bleef bewoonbaar. (InLimburg.nu – 2 november 2017)

Buit van inbraak in Hamont onduidelijk

HAMONT-ACHEL – Maandagavond omstreeks 18.45 uur werd de inbraak vastgesteld in een woning op de Smele in Hamont bij Hamont-Achel. Toen de bewoner, bij het thuiskomen van het werk, merkte dat een raam geforceerd was, belde die de politie. Het is nog niet duidelijk wat er allemaal gestolen werk. (InLimburg.nu – 31 oktober 2017)

Puuur biedt al 10 jaar huishoudhulp

NEERPELT - Huishoudhulp Puuur uit Neerpelt bestaat 10 jaar. Puuur begon met 6 huishoudhulpen en 30 klanten en groeide uit tot 254 huishoudhulpen van 34 nationaliteiten, die poetsen, strijken, boodschappen doen of eten bereiden. Puuur telt 1.500 klanten. (InLimburg.nu – 20 oktober 2017)

Het wordt ongetwijfeld «Pelt»

OVERPELT, NEERPELT - Alle inwoners van Neerpelt en Overpelt, ouder dan 12 jaar kunnen hun stem uitbrengen op hun geliefkoosde gemeentenaam. Dat wordt zonder twijfel Pelt. Elke bevraging geeft de naam Pelt ruim 90 procent van de stemmen, Pelten en Dommelpelt elk rond de 5 procent. Stemmen kan op www.fusieneerpeltoverpelt.be, in de bibliotheken van Neerpelt en Overpelt, het gemeentehuis van Neerpelt, de wachtruimte van Palethe en het dienstencentrum Binnenhof. Eind oktober wordt de stemming beëindigd. Op zaterdag 4 november wordt de nieuwe gemeentenaam bekend gemaakt. Ook de radiozender FM Goud laat duidelijk weten dat van de 1.362 mensen, die bevraagd werden, 90,9 procent koos voor Pelt. (InLimburg.nu – 19 oktober 2017)

Gepensioneerd agent mag drie jaar lang geen dieren meer houden

LOMMEL, BERINGEN – De strafrechter heeft een 58-jarige gepensioneerde agent uit Beringen veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf en 3.000 euro boete voor meerdere inbreuken op de dierenwelzijnswet. De man kreeg diverse waarschuwingen. Uiteindelijk werden er begin 2018, vier maanden nadat hij eind november 2014 zijn vergunning voor de kwekerij «Passion for Dogs» werd ingetrokken, 57 honden bij de man in beslag genomen. De dieren waren niet verzorgd en leefden in kapotte zetels en hun eigen uitwerpselen. Maar ook zonder vergunning kweekte en verkocht de man verder honden. Nu mag de man drie jaar lang geen dieren meer houden. Noodasiel Lommel werd door de rechter 7.000 euro toegewezen omdat de opvang van al die honden het asiel nekte in de opvang van andere dieren. (InLimburg.nu – 19 oktober 2017 - foto inbeslagname door Noodasiel Lommel)

Het wordt Dommelpelt, Pelten of Pelt

OVERPELT, NEERPELT – De nieuwe naam voor de nieuwe fusiegemeente tussen Overpelt en Neerpelt wordt Pelt, Pelten of Dommelpelt. De volksjury van 36 personen weerhield deze drie namen zaterdagmorgen uit de 206 inzendingen. Het nam ze amper drie uur om tot een consensus te komen. Na een eliminatie bleven enkel de drie namen en ook de naam Groot Pelt nog over. De laatste viel uiteindelijk weg. Dommelpelt verwijst naar één van de oudste rivieren van Limburg die Overpelt en Neerpelt steeds heeft gescheiden en die nu mogelijk verbindt. Pelt blijft de grote favoriet en is ook een krachtige naam. «Ik smelt voor Pelt,» lijkt een toeristische troef. Wie vindt dat die naam enkel verwijst naar Overpelt kan ook niezen voor Pelten, wat er op wijst dat er naast Overpelt ook nog Neerpelt was. De inwoners kunnen vanaf maandag 16 oktober kiezen op www.fusieneerpeltoverpelt.be, in de bibliotheken van Overpelt en Neerpelt en in het Dienstencentrum BinnenHOF. Op 4 november wordt de naam bekend gemaakt op het Sint-Maartenspektakel in Overpelt. (InLimburg.nu – 8 oktober 2017)

Voetganger gewond bij aanrijding

LOMMEL – Omstreeks 11 uur vrijdagmorgen werd de 70-jarige voetganger Michel K. uit Lommel op het Einderpad in Lommel aangereden door een wagen. De voetganger raakte daarbij gewond. (InLimburg.nu – 7 oktober 2017)

Nederlander veroordeeld voor cannabiskweek in Lommel

LOMMEL, HASSELT – Een strafrechter uit Hasselt heeft een 36-jarige Nederlander die in Lommel woont veroordeeld tot 14 maanden gevangenisstraf 6.000 euro boete met uitstel voor het runnen van een cannabisplantage. Toen passanten de man op 4 mei 2016 allerlei resten van zijn cannabisplantage illegaal zagen dumpen gaven ze het nummer van zijn nummerplaat door aan de politie. Agenten vonden bij een huiszoeking twee kweekruimtes met 119 cannabisplanten en ook 2 kilogram geoogste wiet. Om de plantage te draaiend te houden tapte de man illegaal stroom af. Infrax werd daarvoor 5.600 euro toegewezen. (InLimburg.nu – 30 september 2017)

- Het weer aangeboden door Drukkerij Jansen -

KLIK HIER NAAR DRUKKERIJ JANSEN