HET NIEUWS UIT
HASSELT & HASPENGOUW

Het nieuws uit Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven.


Gewonde overvaller frituur gearresteerd

ZONHOVEN – Omstreeks 21.30 uur vrijdagavond werd de frituur en broodjeszaak «Pit Stop» langs de Moleneindeweg in Zonhoven overvallen. Een man met motorhelm kwam de zaak binnen, toen er geen klanten meer waren. Hij dreigde met een pistool en eiste geld. Toen uitbater Steve Drossaer weigerde de inhoud van de kassa te geven en ook nog eens een mot gaf aan de dader, brak het venster van diens motorhelm. De man verloor ook zijn wapen, maar nam een brandblusser en gooide die in het gezicht van de friturist. De gewonde overvaller gritste in de kassa en vluchtte op een scooter. Getuigen merkten hoe de man op zijn scooter langs de industriezone Molenheide op Termolen bij Zonhoven wegvluchtte. Hij wilde ontkomen door de bossen en reed in de richting van Genk. Daar zagen zoekende agenten de verdachte man, mét stukgeslagen motorhelm. Hij werd gearresteerd en verhoord. De uitbater van de frituur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De speurders gaan na of dezelfde man met de helm drie weken terug ook de krantenwinkel Peggy langs de Moleneindeweg overviel. (InLimburg.nu – 28 oktober 2017)

Politie vraagt camerabeelden brand op

HASSELT – Uit het onderzoek blijkt dat de brand in de oude Philipsfabriek op de Corda Campus in Hasselt werd aangestoken. De politie vroeg inmiddels alle beelden op, die gemaakt werden tijdens de brand en de bluswerken. De Corda Campus, die de oude Philipshallen in erfpacht heeft, vraagt dat de hallen velledig worden afgebroken. (InLimburg.nu – 27 oktober 2017)

Jaar cel voor drugdealster uit Diepenbeek

DIEPENBEEK, HASSELT – Een vrouw van 47 jaar uit Diepenbeek werd donderdag door de strafrechter in Hasselt tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, veroordeeld voor het dealen van verdovende middelen. De vrouw maakte deel uit van een bende Nederlanders, die haar vanuit hun land met xtc en cocaïne bevoorraadden. Ze dealde ook heroïne, want ze werd gearresteerd, toen ze in juli door de politie betrapt werd tijdens het verkopen van heroïne aan twee mannen in de dug-out van een Diepenbeeks voetbalplein. Op haar gsm vonden agenten een 15-tal klanten en in haar woning werd 102 gram heroïne, 16 gram cocaïne, methadon en 860 euro in cash geld gevonden. Ze moet zo’n 20.000 euro aan de staatskas betalen als opbrengst van haar onwettige handel, die al van begin dit jaar aan de gang was. (InLimburg.nu – 26 oktober 2017)

Met de Flixbus naar Nederland en Duitsland

MAASMECHELEN, HASSELT – Flixbus, het busbedrijf dat momenteel enkel in Hasselt vertrekt en toekomt, reist vanaf 11 november ook van en naar Maasmechelen. Er zijn elke zaterdag uit Maasmechelen ritten van en naar negen bestemmingen in Nederland en Duitsland, met name Maastricht, Roermond, Mönchengladbach, Krefeld, Moers, Duisburg, Essen, Gelsenkirchen en Dortmund. De bus richting Roermond en Duitsland vertrekt om 17.45 uur ’s avonds en die naar Maastricht om 13.05 uur. Omwille van de nabijheid van Maasmechelen Village wordt verwacht dat veel reizigers ook uit Duitsland of Nederland naar Maasmechelen zullen rijden. (InLimburg.nu – 25 oktober 2017)

Nieuwe Aldi langs Steenweg geopend

DIEPENBEEK – Langs de Steenweg in Diepenbeek opende de supermarktketen Aldi een nieuwe vestiging. De vroegere winkel werd er gesloopt en maandenlang was de zaak ondergebracht in een enorm tentencomplex. (InLimburg.nu – 25 oktober 2017)

Bommetje in vuilbak zorgt voor schade

DIEPENBEEK – Omstreeks 2.30 uur dinsdagmorgen gooiden onbekenden een bommetje in een vuilbak, die langs de Kanaalstraat in Diepenbeek staat. Door de ontploffing werd de vuilbak opengereten. Een stuk vloog door de vitrine van een bushokje, een ander deel tegen een geparkeerde wagen. De politie onderzoekt de zaak. (InLimburg.nu – 25 oktober 2017)

Geboortebos werd speelbos

DIEPENBEEK – Het geboortebos van Diepenbeek werd door vrijwilligers van Natuurpunt Diepenbeek compleet veranderd. Het werd een speelbos met een trollencirkel, doolhof, poel, boomstronkparcours en klimkruin, waar de kinderen uit de gemeente naar hartenlust kunnen ravotten. Natuurpunt en Diepenbeek kregen een financieel zetje van Ikea Hasselt. (InLimburg.nu – 25 oktober 2017)

21-jarige komt om op Boudewijnlaan

DIEPENBEEK, HOUTHALEN-HELCHTEREN - Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek verloor de 21-jarige Gilles Hebda dinsdagmorgen omstreeks 10 uur de controle over het stuur van zijn wagen. De auto ging aan het slippen op de natte weg. De Citroën reed door de middenberm en kwam nabij de afrit naar het sas met de flank tegen een boom terecht. Brandweermensen van de zone Zuid West Limburg konden de automobilist uit het autowrak bevrijden. De man uit Houthalen overleed echter korte tijd later. (InLimburg.nu – 25 oktober 2017 – foto Facebook)

- Het weer aangeboden door Drukkerij Jansen -

KLIK HIER NAAR DRUKKERIJ JANSEN