Restaurant ‘La Source’ in Neerharen bij Lanaken haalt zijn tweede Michelinster binnen. Het nieuwe ‘De Vork van Luc Bellings’ is meteen goed voor één ster. ‘Altermezzo’ uit Tongeren haalt ook een ster. Vermeld als ‘Bib Gourmand’ met een prima prijs-kwaliteitverhouding zijn Bistro Nano uit Hasselt, Bienvenue uit Maaseik, L’Angelo Rosso uit Sint-Truiden, Mondevino uit Borgloon en Restaurant De Poorterij uit Dilsen-Stokkem.

HET NIEUWS UIT
LIMBURG


Achttien jaar gevorderd tegen man uit Hoeselt voor moord op zijn vrouw

TONGEREN – De rechtbank in Tongeren oordeelt op 21 december over Benny C. uit Hoeselt. De man vermoordde op maandag 20 juli 2015 zijn vrouw Cindy Van De Weghe. Dat gebeurde tijdens een ruzie, beweert C. Nadat hij zijn 35-jarige partner had omgebracht, bleef hij in het appartement wonen, waarin het lijk lag. Toen de geur na een aantal dagen niet meer te dragen was, verhuisde de man naar de woning van een vriend. Op 30 juli 2015 viel een uitnodiging in zijn brievenbus. De 41-jarige man moest zich naar het politiecommissariaat begeven om er gehoord te worden in een zaak die hem aanbelangde. Daar bleek dat C. verdacht werd van diefstal, een aanklacht, die nadien onwaar zou blijken. Maar om de diefstal te onderzoeken zouden de agenten een huiszoeking uitvoeren in zijn appartement langs de Kasteelstraat in Hoeselt, waar hij met Cindy Van De Weghe woonde. In heel de flat stonden geurkaarsen en Airwick. De zoeking leverde niets op, tot de agenten ultiem nog eens in de slaapkamer wilden kijken. De bewoner probeerde dat nog te verhinderen met de melding dat zijn vrouw er lag te slapen. Toen zei hij dat ze er dood lag en dat hij haar vermoord had. De agenten lachten wel even, maar dat lachen verging hen, toen ze de slaapkamer binnen gingen. Cindy Van De Weghe lag er dood. Voorafgaande SMS-berichten leidden de openbare aanklager ertoe om 18 jaar gevangenisstraf te vorderen voor moord met voorbedachte rade. (InLimburg.nu – 24 november 2017)

Zakenman vermoord in Neerpeltse villa

NEERPELT – In zijn villa langs de Tisselrietweg werd woensdag in de vooravond de Nederlandse zakenman Marcel van Hout gevonden, die vermoord werd en in een plas bloed lag. De ex-vrouw van de eigenaar van het Nederlandse bedrijf Universal BV kwam buiten gelopen, nadat ze haar vroegere partner aantrof. Ze kwam een kijkje nemen, toen bleek dat het slachtoffer al de hele dag niet op zijn werk was opgedaagd. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter om de moord te onderzoeken. De poorten van de woning werden door justitie verzegeld. Zeven jaar terug brandde een ander huis van van hout langs de Ganzenpas in Neerpelt af na brandstichting. (InLimburg.nu – 23 november 2017)

Imelda beklimt 5.895 meter hoge Kilimanjaro voor oorlogskinderen

LOMMEL - In januari wil Imelda van der Heijden uit Lommel stunten. Ze wil de top van de hoogste berg van Afrika bereiken: de 5.895 meter hoge Kilimanjaro. Met die prestatie wil de Limburgse zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen. Imelda financiert haar reis zelf en vist via sponsors geld samen voor de projecten van War Child. Haar expeditie duurt zeven dagen en wordt begeleid door een Nederlandstalige expeditieleider, lokale dragers en gidsen. Negentig procent van haar sponsorgeld gaat meteen naar War Child, dat psychosociale hulp, onderwijs en bescherming biedt aan oorlogskinderen. Wie Imelda wil steunen kan dat via de webpagina https://www.warchild.nl/doneer-aktie/8135. (InLimburg.nu – 20 november 2017 – foto War Child)

Moeder die op ex vuurde tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld

TESSENDERLO – In Hasselt veroordeelde de strafrechter vrijdag de 37-jarige moeder V.S. uit Tessenderlo tot 8 jaar gevangenisstraf, omdat ze op 4 september 2015 voor haar appartement acht kogels op haar vroegere partner afvuurde. De man kon ontkomen en bleef ongedeerd. Volgens de rechter wilde de vrouw haar ex wel degelijk doden. De man kwam die vrijdag om 19 uur hun 13-jarige zoon afhalen. Beide ouders hadden al een procedure gevoerd over het omgangsrecht met de jongen. De moeder weigerde de zoon met zijn vader mee te geven, tot de rechter besliste dat ze hem moest meegeven of anders een dwangsom van 1.000 euro per overtreding moest betalen. De vrouw volgde schietlessen en brak op 4 september 2015 een kistje open, waarin haar nieuwe partner een geweer Colt .22 bewaarde. Daarmee schoot ze op haar ex. Ze moet die ook 8.020 euro schadevergoeding betalen. (InLimburg.nu – 17 november 2017)

Veroordeling sjoemelende verpleegster voor procedurefouten verbroken

GENK - Het Hof van Cassatie heeft het arrest verbroken, waarin thuisverpleegster Mina A. uit Genk twintig maanden gevangenisstraf met uitstel kreeg, van tafel geveegd. Volgens het hof werden er door de rechtbank van eerste aanleg in Tongeren en het hof van beroep in Antwerpen procedurefouten gemaakt. De eerdere rechter oordeelden dat de vrouw schuldig was aan het opstellen van valse getuigschriften om het Riziv op te lichten. Tussen mei 2009 en april 2011 stelde Mina A. meer dan 350 getuigschriften op voor thuisverzorging die ze niet verstrekte. Ze gaf zich op papier ook uit voor een collega. Het arbeidsauditoriaat zal oordelen of het hele proces wordt overgedaan. (InLimburg.nu – 16 november 2017)

Limburgse arbeider valt in diepe werfput

LEUVEN, DILSEN-STOKKEM – Een man van 57 jaar uit Dilsen-Stokkem in Limburg raakte woensdag zwaargewond toen hij in een werfput viel in de Remi Vandervaerenlaan in Leuven. De arbeider viel vier meter naar beneden, kwam op de rug terecht en bloedde ernstig. De Leuvense brandweer evacueerde de arbeider uit de put, waarna hij inderhaast naar het ziekenhuis gebracht werd. (InBrabant.be – 16 november 2017)

24 maanden cel voor stelen dozen Lego

TONGEREN, GENK, BILZEN – In Tongeren heeft de strafrechter een man van 32 uit het Nederlandse Maastricht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden en een boete van 1.600 euro. De man stal de duurste Lego bouwpakketten in speelgoedzaken in Genk en Bilzen. Een andere man uit datzelfde Maastricht, die het speelgoed via internet doorverkocht, werd bij verstek veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf en 1.600 euro boete. Zijn onmiddellijke aanhouding werd ook bevolen. Tussen 3 december 2016 en 25 april 2017 trok de eerste naar de grotere speelgoedwinkels in Genk en Bilzen. Daar stal hij bouwdozen van Star Wars en The Simpsons van Lego. Hij haalde de bouwdozen uit de rekken en zette die dichtbij de uitgang om er vervolgens vliegensvlug mee vandoor te gaan. Op 25 april 2017 kon een medewerker van Bart Smit in Genk de kerel tegenhouden toen hij drie van de dozen wilde stelen. Justitie kon achterhalen dat er negen diefstallen van in totaal 21 dozen Lego waren gepleegd. (InLimburg.nu – 13 november 2017)

Floralux breidt uit naar Limburg

HAM, DADIZELE, MOORSLEDE - Floralux uit Dadizele bij het West-Vlaamse Moorslede bouwt een 15.500 vierkante meter groot tuin- en decoratiecentrum in het Limburgse Ham. Om «’t Serreke» tot het enorme complex te maken investeert Floralux 12 miljoen euro. Dat wordt eind maart 2018 Floralux Ham. Floralux ging zestig jaar terug van start in Dadizele. Met zijn waaier aan planten, bloemen en tuinartikelen en later ook decoratieartikelen groeide de zaak sterk uit en trok heel veel Noord-Franse klanten. Jaarlijks krijgt de zaak twee miljoen klanten over de vloer. Ook in Ham wil Floralux van over de grens heen klanten lokken. De nadruk wordt er gelegd op een totaalbeleving voor het ganse gezin, de zorg voor het milieu en de openheid voor mensen met een beperking. De winkel zal open zijn op zon- en feestdagen. De parking moet plaats bieden aan 550 wagens en er zullen 30 mensen werken. (InWest.be – 13 november 2017)

Naaktmodel stal volle kar spullen in IKEA

BERINGEN, ANTWERPEN – Het Hof van Beroep in Antwerpen heeft het 25-jarige Limburgs naaktmodel Marisa Papen uit Beringen tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 600 euro boete veroordeeld voor diefstal. Op 8 september 2014 laadden Papen en een vriend een winkelkar vol met lampen, gordijnen, kaarsen, bestek, een wok, noem maar op. In totaal legden ze voor 679 euro spullen in de kar. Terwijl zij aan de kassa een pakje servetten betaalde, reed haar vriend met de volle kar naar buiten. Een werknemer van IKEA kon het duo tegenhouden. Hoewel de zaak te zien had met een weddenschap werd Papen zowel in eerste aanlag als nu in beroep veroordeeld. (InLimburg.nu – 10 november 2017)

- Het weer aangeboden door Drukkerij Jansen -

KLIK HIER NAAR DRUKKERIJ JANSEN