HET NIEUWS UIT HET MAASLAND

Het nieuws uit Maaseik en Dilsen-Stokkem.


Limburgse arbeider valt in diepe werfput

LEUVEN, DILSEN-STOKKEM – Een man van 57 jaar uit Dilsen-Stokkem in Limburg raakte woensdag zwaargewond toen hij in een werfput viel in de Remi Vandervaerenlaan in Leuven. De arbeider viel vier meter naar beneden, kwam op de rug terecht en bloedde ernstig. De Leuvense brandweer evacueerde de arbeider uit de put, waarna hij inderhaast naar het ziekenhuis gebracht werd. (InBrabant.be – 16 november 2017)

Garagepoort beschadigd

DILSEN-STOKKEM – Langs de Rijksweg in Dilsen-Stokkem werd maandagnamiddag een garagepoort beschadigd. Van de daders ontbreekt elk spoor. (InLimburg.nu – 31 oktober 2017)

Fietsster komt ten val

MAASEIK – Omstreeks 14 uur maandag raakte een 59-jarige fietsster gewond op de Kempenweg in Maaseik. De vrouw raakte het haar fietstas een paaltje, waardoor ze viel. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. (InLimburg.nu – 31 oktober 2017)

Achterdeur van winkel opengebroken

MAASEIK - Maandagmiddag werd de politie opgeroepen voor het vaststellen van de inbraak in een winkel op Kloosterbempden bij Maaseik. Onbekenden hadden er de achterdeur opengebroken. Volgens de eerste vaststellingen maakten ze geen buit, maar zorgden voor erg veel schade. (InLimburg.nu – 30 oktober 2017)

Ruitenwissers van auto afgekraakt

MAASEIK – Onbekenden hebben donderdag op de parking bij de voetbalterreinen van Waterloos VV in de Ketelstraat in Maaseik een auto beschadigd. Van de wagen werd de ruitenwisser afgebroken. (InLimburg.nu – 27 oktober 2017)

Twee dieven op heterdaad betrapt

MAASEIK – Op Kloosterbempden bij Maaseik werd vrijdag iemand op heterdaad bij een diefstal betrapt. De man probeerde een smartwatch te stelen. Woensdag werd er ook al een 16-jarige op heterdaad betrapt bij een diefstal. De tiener uit Luik probeerde er in de supermarkt Colruyt een fles Whisky te stelen. (InLimburg.nu – 27 oktober 2017)

Postbussen weggenomen in Maaseik

MAASEIK - In de Akkerstraat, de Leustraat en de Dilserweg in Neeroeteren en Opoeteren bij Maaseik werden de postbussen weggenomen. De beslissing om de brievenbussen weg te nemen kwam van Bpost Collect Hasselt, die de postbussen licht en het gebruik evalueert. Omdat de drie brievenbussen weinig gebruikt worden, werd beslist ze weg te halen. De andere postpunten en postbussen in Maaseik blijven wel bestaan. (InLimburg.nu – 21 oktober 2017)

Maaseik wil Codes Eyckensis als werelderfgoed

MAASEIK - Maaseik wil de Codex Eyckensis laten erkennen als Werelderfgoed. Er werd een conceptnota ingediend bij de Belgische commissie van de Werelderfgoedorganisatie Unesco. Indien de commissie toestemt, dan kan Maaseik begin 2018 een dossier indienen over dit oudste handschrift van België. Ons land krijgt steun van de buurlanden. Het wetenschappelijk onderzoek van het handschrift aan de Leuvense universiteit zijn alvast veelbelovend. De Codex stamt uit de 8ste eeuw en bevindt zich al sindsdien in Maaseik. Het handschrift diende om het woord van Christus te bestuderen en te verspreiden. (InLimburg.nu – 30 oktober 2017)

Gedrogeerde rijdt in op agenten

DILSEN-STOKKEM – Een automobilist negeerde rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag langs de Boslaan in Dilsen bij Dilsen-Stokkem het verzoek van een politieploeg tot stoppen. De agenten wilden de man aan een controle onderwerpen. Een agent kon net aan de aanstormende Volkswagen ontsnappen. De wagen kon ontkomen, maar de politie zette de achtervolging in en kon de chauffeur, de 22-jarige D.C., klemrijden. De voortvluchtige reed daarbij een politievoertuig aan, die beschadigd raakte. De chauffeur van de Volkswagen reed onder invloed van drugs. (InLimburg.nu – 3 oktober 2017)

Chauffeur zwaargewond na ongeval in Elem

ELEN, DILSEN-STOKKEM – Omstreeks 18.30 donderdagavond verloor een automobilist de controle over het stuur van zijn wagen op de Rijksweg in Elem, toen die in de richting van Maasmechelen reed. De wagen belandde naast de rijbaan, botste op een boom en kwam pas midden de weg weer tot stilstand. De automobilist zat gekneld in zijn auto Toyota Supra. Eens bevrijd door de brandweer Oost-Limburg, werd de man met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (InLimburg.nu – 29 september 2017)

Eigen afvalcontainer in brand gestoken

DILSEN-STOKKEM – In Dilsen-Stokkem heeft een bewoner uit de Kwavenstraat zijn eigen afvalcontainer in brand gestoken. De man deed de onbezonnen daad toen hij ergens furieus op reageerde. Toen de brandweer toekwam was het vuur al geblust. (InLimburg.nu – 23 september 2017)

74-jarige belandt in het kanaal

DILSEN-STOKKEM – Toen de 74-jarige K.J. met de scootmobiel verder reed nadat hij bij de nieuwe fietsbrug op de Oude Brugstraat in Dilsen-Stokkem een praatje sloeg met een hengelaar, kwam hij ten val. De man reed in een put in het wegdek waarbij hij de controle over zijn voertuig verloor. De man rolde van de oever en kwam in het kanaal terecht. De visser sprong de bejaarde man achterna en hielp hem op het droge. De brandweer viste nadien de gsm van het slachtoffer op. De 74-jarige raakte slechts lichtgewond. (InLimburg.nu – 22 september 2017)

38 procent van chauffeurs raast te snel

DILSEN-STOKKEM – De politie controleerde de snelheid in de zone 30 op de Schoolstraat in Dilsen-Stokkem. Er werden 119 wagens op de sneheid gecontroleerd. 45 van de chauffeurs of ruim 38 procent reden er te snel. Ze reden allemaal 37 tot 50 kilometer per uur en mogen zich daarom aan een boete verwachten. (InLimburg.nu – 22 september 2017)

Fietser gewond bij aanrijding

MAASMECHELEN, DILSEN-STOKKEM – Een 58-jarige bromfietser uit Dilsen-Stokkem raakte donderdagnamiddag gewond bij de aanrijding door een wagen. Het ongeval gebeurde op de Slakweidestraat in Maasmechelen. (InLimburg.nu – 2 september 2017)

- Het weer aangeboden door Drukkerij Jansen -

KLIK HIER NAAR DRUKKERIJ JANSEN